Just another WordPress site
Header

Hvorfor et børnemuseum?

tekst

Hvorfor et børnemuseum?

I Europa er børnemuseer forholdsvis nye kulturinstitutioner, som tilbyder et kreativt og interaktivt læringsmiljø. Børnemuseerne tager i indhold og formidling udgangspunkt i børnenes og de unges behov for at lære gennem direkte erfaringer, stimulering af alle sanser, invitation til deltagelse samt anerkendelse.

Det første børnemuseum, Brooklyn Childrens´ Museum, blev skabt i 1899 i Brooklyn, New York og har siden tilbudt et spændende og interkulturelt læringsmiljø for børn med fokus på børnene fra nabolaget. I dag findes størstedelen af verdens 600 børnemuseer stadig i USA.
I 1993 fik børnemuseerne deres egen internationale organisation, Hands On! International. Association of Children´s Museums, der i dag repræsenterer mere end 127 børnemuseer i hele verden – her iblandt Byen under Stjernerne.

Kendetegnende for børnemuseer er deres slogan ”Hands on! ” (”hænder på”, ”rør ved”). Børnemuseer adskiller sig nemlig fra andre ”voksen-museer” via deres måde at formidle på. I børnemuseer må der røres ved alt, der må spørges om alt, der kan larmes, der kan leges og børnene bliver taget alvorligt.

I børnemuserne stræbes efter at skabe inspirerende positive erfaringer om indhold og læring, som børnene kan tage med sig i deres hverdag og som fungerer som supplement til skolernes og andre kulturinstitutionernes tilbud.

Grundet deres kreative, interaktive og spændende tilbud tiltrækker børnemuseer mange unge og også ældre besøgende og fremstår i mange lande i dag som innovative, succesfulde og medrivende kulturinstitutioner.

Projektet Byen under Stjernerne – et nyt interaktivt og interkulturelt børnemuseum i København, læner sig op ad disse positive erfaringer og arbejder sammen med en række velrenommerede børnemuseer i Europa.

Læs mere om børnemuseer på Hands On! Internationals hjemmeside

Besøg hjemmesider for børnemuseer, hvor Byen under Stjernerne bl.a. henter inspiration:

MACHmit!
Jugend Museum Schöneberg
Kindermuseum im FEZ-Berlin
Labyrinth Kindermuseum
Mondo Mio!

HVAD ER “BYEN UNDER STJERNERNE”?

Børnemuseet “Byen under stjernerne” er et tilbud til alle interesserede børn og forældre etniciteter og folk fra forskellige sociale lag samt skoler, børnehaver, fritidsinstitutioner mfl.

Del af foreningen
Foreningens ønske er at iværksætte et bredt samarbejde med alle privatpersoner, organisationer og institutionen, der gerne vil bidrage til skabelsen af børnemuseet. Børn og forældre med forskensieres af medlemmers kontingenter, sponsorater og gennem fo

nde, legater og offentlige puljemidler indtil børnemuseet bliver økonomisk bæredygtigt gennem egne indtægter.

 

Foreningen er medlem af HOI
Hands On International – Association of children’s Museums

© webdesign @ media-now.dk