Just another WordPress site
Header

Kunst i møder – Meetings in a box

no images were found

 

Kunst i møder – meetings in a box

Idéen bag
Idéen om at skabe udstillingen er opstået på baggrund af et meget positivt samarbejde mellem Alverdens Børn og de forskellige asylcentre på Sjælland igennem de sidste mange år. Unge asylansøgere og deres familier har deltaget i mange kulturelle arrangementer og dejlige fester sammen med lokale børn og unge og deres familier igennem de sidste år, og det har været en succes hele vejen igennem.

Idéen bag udstillingen var at give unge mennesker fra hele verden et rum hvor de overfor hinanden – og alle os andre – kunne udtrykke dem selv og vise deres værdier, og de forhold, de lever under.

Formålet var på den ene side at skabe en fælles oplevelse af venskab, kreativitet og samvær for de unge, og på den anden side at skabe en udstilling, som viste de unges drømme og som gav publikum muligheden for at lære de unge at kende igennem deres kunst.

Udstillingen blev muliggjort gennem et samarbejde mellem Grundtvigs Højskole, Røde Kors Asylcenter Gribskov og Alverdens Børn og blev støttet økonomisk af Interkulturelt Center. Der deltog  i alt 17 unge alene på flugt fra Asylcenter Gribskov og 11  unge studerende fra Grundtvigs Højskole.

Mariana Viegas fra Alverdens Børn var ansvarlig for den kunstneriske del og projektet inkluderede et inspirationsbesøg til Statens Museum for Kunst. Udstillingen blev skabt i maj 2017 og ferniseret i Allerød og i Tingbjerg Bibliotek.

Udstillinger og avis
Udstillingen består af de unges kasser – meetings in a box – og fine billeder af processen (making off). Derudover vises plakater med artikler fra NEW TIMES – et magasin om unge på flugt på dansk og engelsk, samt bl.a. digte skrevet af unge asylansøgere. Der bydes på et lille katalog til udstillingen, og der tilbydes gratis eksemplarer af en ekstra udgave af NEW TIMES med bl.a. mere information om udstillingen. Hent særudgaven af New Times her:  New Times

Udstillingen bliver komplementeret af fotoudstillingen Glimt af mit liv  – Fotografiske fortællinger om en opvækst på asylcenter – fortalt af børnene selv.

Hvordan er det at vokse op på et asylcenter i Danmark? I fotoudstillingen giver 20 børn fra sjællandske asylcentre, gennem både rå og og personlige fotografier, taget af dem selv, et unikt indblik i deres hverdag og tilværelse på danske modtage- og opholdscentre.

Derudover tilbyder Alverdens Børn mulighed for en rundvisning i udstillingerne med foredraget Derfor er vi her! for skoleklasser og andre grupper, med en af vores foredragsholdere med flygtninge baggrund.

Udstillingen lånes ud til biblioteker, kulturhuse, skoler mm.

© webdesign @ media-now.dk